Vinterferien kan byde på safari og spektakulær stjernehimmel

Profilbillede
dato

Vinterferien nærmer sig, og vi giver dig derfor lidt inspiration til, hvad du kan tage dig til - uanset om du er til safari og børnevenlige aktiviteter, eller afslapning og spa.

Det er blevet tid til ferie, og det er ikke nødvendigvis nemt. De vante ting er lukkede, og det udelukker en lang række aktiviteter. Heldigvis har vi i Danmark smukke naturomgivelser, og en af de helt særlige oplevelser findes på Møn.

Møn er måske lille på kortet, men øen udenfor Sydsjælland byder blandt andet på Møns Klint. Klinten består af det kridt, som en stor del af Danmark hviler på, og som indeholder skeletrester, fra dyr som levede for omtrent 70 mio. år siden.

Møns Klint strækker sig til Liselund Park, der er Danmarks bedst bevarede haveanlæg - og så er Møn et af de steder i Danmark, hvor du kan se flest stjerner, nemlig hele 5000. Læs mere om Møns Klint og Liselund Park her.

Tag på safari og kom i Hall of Fame

Du får ikke en stjerne på gågaden, men på Naturstyrelsens hjemmeside findes en vaskeægte Hall of Fame, og du kan nemt bruge vinterferien på at komme op på væggen.

Det kræver nemlig en safaritur rundt i Danmark, og det kan gøres med hele familien. I Danmark kan du blandt andet opleve bisonokser, kongeørne og vilde heste. Naturstyrelsen har udnævnt Danmarks såkaldte “big five”, og du kan finde dem og deres gemmesteder her.

Vi røber dog gerne, at de vilde heste findes på Langeland, og du kan læse hestenes historie her.

Afslapning for de voksne

Har du brug for en pause efter hjemmeskole? Eller hjernen udkørt efter måneder med zoommøder? Vi har også samlet et par forslag til de voksne.

I podcasten “lokale lydvandringer” kan du lytte til fem lokale digtere guide dig frem og tilbage i destinationers historier gennem fortællinger og rytmisk poesi samtidig med, at du går i det terræn, hvor historien tager sit udgangspunkt. Se destinationerne her.

Det er heller ikke alt, der er lukket. Mange hoteller har stadig åbent, og det inkluderer også spahoteller. Tag et par afslappende dage, hvor du får koblet helt af. Du kan se en liste over spahoteller her.

Kilde: Redaktionen