Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Fredag d. 24. jul. 2020 - kl. 06:00

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Stege - torsdag den 23. juli

Stege er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

FORTSAT MANGE CORONATILSYN I POLITIKREDSEN

Selv om det nogen gange virker som om, Coronakrisen er overstået, er det altså ikke tilfældet. Derfor gennemfører politiet også fortsat en række tilsyn for at tjekke op på, om vejledningerne med afstand, håndsprit eller antal forsamlede bliver fulgt. I det seneste døgn er der gennemført 57 tilsyn forskellige steder i politikredsen, og det er ganske sjældent, at betjentene konstaterer, at forholdene ikke er i orden.

Politiet modtager også regelmæssigt opkald fra opmærksomme borgere, som fortæller, at der er for mange mennesker for tæt forsamlet i et område eller ved en af politikredsens attraktioner. De henvendelser bliver der fulgt op på, og i går besøgte politiet på den baggrund to campingpladser, hvor det dog blev noteret, at alting var i orden.

 

NYKØBING: 128 km/t på Gaabensevej

Der kan ske meget i de lyse sommernætter. Det er vist en kendt sag. Mindre kendt er det måske, at man kan blive blitzet af en af politiets automatiske hastighedskontroller, hvis man kører for hurtigt. En af politiets målevogne havde nemlig taget opstilling på Gaabensevej ved Stubberup natten til onsdag fra klokken 0.44 til 7.00. Der er hastighedsbegrænsning på 60 km/t på stedet, og ikke så langt derfra står der også en stationær trafikkontrol i form af en stærekasse, netop fordi strækningen er stærkt trafikeret og er belastet af færdselsuheld. Mens ATK-bilen stod der, passerede 707 trafikanter, og 80 af dem blev målt til at køre for hurtigt. 17 står til et klip i kørekortet, fire risikerer en betinget frakendelse, mens en enkelt, der blev målt til at køre ikke mindre end 128 km/t mister kørekortet ubetinget. Der kan ske så meget i de lyse sommernætter…

 

VEMMELEV: Bil kilede sig fast på gangbro

En bilist kom onsdag formiddag kørende mod nord ad Slagelse Landevej. Ved Vårby Å er vejen spærret på grund af vejarbejde, og der er anlagt en gangbro til fodgængere og cyklister, men bilisten forsøgte alligevel at komme videre. Det medførte, at hans bil kilede sig fast på broen, og føreren stak herefter af. Han blev dog fulgt af vidner, som kunne gelejde politiet i den rigtige retning. Et godt stykke væk fra uheldsstedet fik politiet anholdt den pågældende. Det var en 50-årig mand fra Korsør, og han blev sigtet for både spiritus- og narkokørsel. Den 50-årige blev kørt til behandling på sygehuset efter uheldet.

 

FENSMARK: Kontakt med knallertkørere

Onsdag klokken 19.09 fik politiet en anmeldelse om, at der kørte nogle knallerter omkring i Fensmark, og at de larmede en hel del. En politipatrulje rykkede ud, og fik kontakt med fire 15-16 årige fyre. Der var dog ingen af deres knallerter, der passede på beskrivelsen af den larmende knallert, men de fik sig en god og oplysende snak med betjentene om færdselsreglerne.

 

SLAGELSE: Råbte efter politiet

En 19-årig mand fra Slagelse blev anholdt onsdag aften klokken 19.51 i Lystanlægget på Parkvej i Slagelse. Han havde optrådt støjende og fornærmende og råbte bøssesvin efter politibetjentene. Da de henvendte sig til ham for at få en forklaring, ville han ikke oplyse sit navn eller sin fødselsdag. For at få ro på stedet blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og retsplejeloven. Den 19-årige blev løsladt igen klokken 21.20.

 

KORSØR: 30-årig udsat for røveri

Politiet blev onsdag klokken 20.31 kaldt til en lejlighed i Korsør, hvor en 30-årig mand var blevet overfaldet af to bekendte. Gerningsmændene havde stukket ud efter den 30-årige med en kniv, så han fik nogle snitsår, og derefter stjal de bilnøglerne til en bil, som de stak af i sammen med en tredje mand, der ventede udenfor. Den 30-årige blev kørt til behandling for sine knubs på sygehuset i Slagelse. Klokken 22.52 anholdt politiet en 23-årig mand fra Korsør, og han blev sigtet for kvalificeret vold. Han fremstilles formentlig i grundlovsforhør i løbet af torsdagen.

Politiet har en formodning om, hvem de to andre gerningsmænd er og leder i øjeblikket efter dem, og politiet hører gerne fra evt. vidner, der har oplysninger om den stjålne bil. Det er en gråmetallic Mazda 6, årgang 2003, med registreringsnummer VH 41087.

 

SLAGELSE: Smed med kanonslag

Onsdag klokken 21.28 fik politiet en anmeldelse om, at der var blevet kastet med kanonslag på Nytorv i Slagelse, mens der var flere mennesker til stede. Vidner udpegede en 18-årig mand fra Slagelse, og han blev på stedet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

NÆSTVED: Anholdt efter indbrud i kælderrum

Torsdag klokken 4.55 fik politiet en anmeldelse om, at der var begået indbrud i et kælderrum til en klinik på Banegårdspladsen i Næstved. Politiet talte efterfølgende med flere personer på banegården, og da kælderrummet, der var brudt op, blev undersøgt, stod der en Soundboks og en bæltetaske, hvis indhold pegede tilbage på en af de personer, betjentene netop havde haft kontakt med. Det var en 16-årig fyr fra Næstved, som blev anholdt på banegården klokken 5.42, og han blev sigtet for indbrud. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han nu bliver afhørt. De sociale myndigheder er underrettet om sagen.

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Holeby Fuglsevej, Fuglse Hus Søndag klokken 12.00 – onsdag klokken 11.45 50" Grundig tv, 19" pc-skærm af mærket Philips, pc af mærket Lenovo, Nespresse kaffemaskine, fadølsaanlæg, vin, dvd'er og cd'er og en brændeovn af mærket Jensen
Sorø Ll. Ladegaardsvej Hus Onsdag klokken 20.34 Ikke gjort op om der er stjålet noget

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Karisevej, Druestrup Onsdag klokken 10.43-13.30 ATK 225 25 70 km/t 102 km/t Fire klip
Karise Køgevej, Trygevælde Onsdag klokken 8.13-10.13 ATK 267 10 70 km/t 96 km/t Et klip
Munke-Bjergby Kalundborgvej Onsdag klokken 5.29-11.40 ATK 651 34 60 km/t 109 km/t Tre klip og en betinget frakendelse
Nykøbing Gaabensevej, Stubberup Onsdag klokken 0.44-7.00 ATK 707 80 60 km/t 128 km/t 17 klip og fire betingede frakendelser og en ubetinget frakendelse

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Gelsted Industrivej Onsdag klokken 20.03 50-årig mand fra Ringsted Spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Da den 50-årige flere gange var blevet sigtet for at køre uden kørekort, blev hans bil beslaglagt på stedet
Stege Storegade Onsdag klokken 15.35 50-årig mand fra Stege Spiritus- og narkokørsel på motorcykel
Vemmelev Slagelse Landevej Onsdag klokken 9.22 50-årig mand fra Korsør Narkokørsel

 

 

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk
Flere artikler