Rengøringstip: Nyd solen og vask vinduer på gråvejrsdage

Profilbillede
dato

Vi elsker husråd, og har fundet seks tips til dig, der blandt andet giver dig fridage i solen og en ren ovn uden besvær.

Det er muligt, at det er på solrige dage, at det bliver klart for dig, at vinduesrensen må frem. Ikke desto mindre er det netop, når himlen er blå, og solen er fremme, at rensen må blive i skabet. 

Lyset og varmen øger risikoen for, at sæben tørrer for hurtigt, og det efterlader striber på vinduet. Det kan derfor være en fordel at vaske vinduer på en overskyet dag og i stedet nyde solen, når den er fremme.  

En støvsuger og et par strømpebukser kan være en kombination der redder dagen, hvis du har tabt en lille genstand. Sæt strømpebuksen over støvsugerørets mund, fastgør med madelastik og støvsug til du har fanget din tabte genstand. 

Vores firbenede venner er elskede, i alt fald det meste af tiden. Kæledyr medfører dog ofte hår på sofa, puder og tøj og det er ikke rart. Heldigvis behøves blot en fugtig gummihandske, så kan du let gribe hårene og fjerne dem.  

Ren mikroovn helt uden kemikalier
En mikroovn kan være uundværlig i en travl hverdag, men det kan være en fedtet affære. Du kan dog let fjerne de uundgåelige madrester, helt uden kemikalier, og her er tre metoder. 

Skær en citron i halv og læg den ene halvdel i en skål. Sæt skålen i mikroovnen ved høj varme i 3-5 min., indtil vandet koger og vinduet dugger. Herefter skal skålen stå i mikroovnen i 5-10 min. med lukket dør, så dampen kan løsne madresterne. Tør herefter af med klud. 

Læg en våd klud i mikroovnen i 3-5 min. ved høj varme, og lad derefter kluden ligge i 5-10 min. Brug herefter kluden til at tørre madresterne af med, men vær opmærksom på, at kluden er varm! 

Gennemvæd et foldet stykke køkkenrulle med vand fra hanen, og kom det i mikroovnen. Giv det derefter kun 1 min. Det skal nemlig ikke have lige så lang tid, før den producerer damp. Lad papiret lægge i 5-10 min. i den lukkede mikroovn, og brug derefter papiret til at tørre rengøre mikroovnen. Kilde: Isabellas. 

Gør ovnen ren med få midler

Fast brun sæbe, klud, vand og opvaskemiddel er alt det kræver for at rense ovnen, hvis du følger de her trin. 

Smør et godt lag brun sæbe på emalje-overfladerne. Det skal være den brune sæbe, der er fast som salve. Sæt ovnen på 100 grader og sluk, når sæben er kogt op og bobler. Når overfladerne er kølet ned, vaskes de over med vand.

Rengøring af glasset på din ovnrude kræver ikke meget. Her skal du bruge almindeligt opvaskemiddel, en klud og vand. 

Start ud, hvis muligt, med at tage ovnruden af. Det er muligt på de fleste ovne. 

Læg en klud med helt almindeligt opvaskemiddel på glasset i 30 min., det opløser snavset. Afslutningsvis tørres glasset af med en fugtig klud. 

OBS: Har du en ovn med pyrolyse, eller ru emalje er den selvrensende og tåler ikke ovnrens eller brun sæbe, da det tilstopper den. Her skal du benytte andre metoder, der findes hos kilden: Forbrugerrådet Tænk.


Kilde: Redaktionen