Nyt fra Stege i politiets døgnrapport

Profilbillede

Stege er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

 

NÆSTVED: Mange sigtelser til mand i tog

Politiet fik fredag klokken 16.47 en anmeldelse om at en mand havde begået hærværk og virkede i det hele taget temmelig truende i et tog på vej mod Næstved. Derfor stod et par betjente og ventede på perronen i Næstved, da toget kørte ind. Der gik ikke længe, før de fik kontakt til gerningsmanden, som er en 30-årig mand fra København. Den 30-årige var dog noget genstridig og ville ikke anholdes eller fortælle, hvem han var, så han blev pacificeret med den fornødne brug af magt. Mens patruljen forsøgte at tale ham til ro og give ham håndjern på, truede han dem og kaldte dem grimme ting. Så han blev sigtet for trusler, fornærmelig tiltale, for at lægge hindringer i vejen for politiet, for hærværk og efter retsplejeloven og ordensbekendtgørelsen.

 

GEDSER: Hash i bus

Politiet standsede fredag klokken 17.45 en bus, der kom fra Tyskland i indrejsefeltet i Gedser. Her traf de en 25-årig mand fra Tyskland, der havde 2,7 gram hash på sig, og en 29-årig mand fra København, der havde 1,5 gram hash på sig. De blev begge sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

 

SLAGELSE: Skød efter duer

Fredag aften blev der hørt skud fra et sted omkring Bredegade i Slagelse, og to duer var blevet skudt og lå døde på fortovet. Så politiet blev tilkaldt, og efter lidt afsøgning i området fandt patruljen frem til en 54-årig mand fra Sverige, der tilsyneladende havde skudt til måls efter duer fra en lejlighed med et trykluftgevær. I lejligheden blev der også fundet en ulovlig kniv. Den 54-årige blev sigtet efter våbenloven, efter knivloven og efter ordensbekendtgørelsen.   

 

STENLILLE: Motocross uden kørekort

Et par betjente på gående patrulje blev fredag aften klokken 21.30 opmærksom på en ung mand, der kom kørende på en uindregistreret motocrossmaskine på perronen på Stationsvej i Stenlille. Den unge mand, der er 18 år og fra Dianalund, blev sigtet for kørsel uden førerret, manglende forsikring og manglende registrering.

 

SLAGELSE: Trampede på hovedet

En mand blev fredag klokken 23.40 overfaldet af to mænd på Ndr. Stationsvej. Manden blev skubbet og slået med knytnæveslag og trampet flere gange i hovedet. En politipatrulje kom til stedet kort efter, og manden, der var blevet overfaldet, blev kørt på skadestuen til behandling for sine skader. Flere patruljer ledte efter gerningsmændene i byen, og klokken 0.42 fandt de frem til en 20-årig mand fra Kalundborg og en 23-årig mand fra Slagelse, som begge blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold.

 

MARIBO: Slog mand gennem bilvindue

En 23-årig mand sad natten til lørdag i sin parkerede bil på Rødbyvej i Maribo, da to mænd af uvisse årsager kom hen til hans bil og gennem et åbent vindue tog den ene kvælertag på den 23-årige og gav ham flere slag i hovedet. Det lykkedes i første omgang den 23-årige at få skubbet den første overfaldsmand væk, men så kom den anden til, som også tog kvælertag på ham, mens den første gerningsmand trak en kniv, som han viftede med. Det endte med at de to overfaldsmænd kørte fra stedet i en bil. Politiet blev tilkaldt, og efter lidt tid fandt en patrulje frem til to mænd på hhv. 18 og 22 år, som blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold.

 

NAKSKOV: Ville ikke oplyse navn og fødselsdag til politiet

En 33-årig mand fra Nakskov blev lørdag klokken 7.50 anholdt på Krogen i Nakskov. Kort forinden havde politiet fået en anmeldelse om, at der tilsyneladende gik en mand, som optrådte lidt mistænkeligt og kiggede ind ad vinduerne og i haverne. Den 33-årige afviste i første omgang at oplyse navn og fødselsdag til politiet, og derfor blev han taget med til politistationen i Nakskov, for at hans identitet kunne blive fastslået. Han blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, og da hans identitet kort efter var blevet bekræftet, blev han løsladt.

 

KORSØR: 32-årig varetægtsfængslet efter vanvidskørsel over Storebælt

En 32-årig mand fra Horsens søndag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til den 22. september. Han er sigtet for at forvolde fare for andre, for uagtsom legemsbeskadigelse og for en stribe færdselslovsovertrædelser, bl.a. narko- og spirituskørsel og hastighedsoverskridelse. Den 32-årige blev anholdt lørdag klokken 11.25, efter at han havde været impliceret i to færdselsuheld på Fyn, men han fortsatte sin kørsel over Storebæltsbroen. Ved betalingsanlægget kørte den 32-årige op bag i en forankørende, og en passager blev kvæstet ved sammenstødet. En narkometertest gav udslag for marihuana og kokain, og en alkometertest viste, han havde en promille, der var højere end det tilladte. På grund af kørslen blev den 32-åriges bil beslaglagt på stedet.

 

MARIBO: 71-årig sigtet for blufærdighedskrænkelse

Lørdag omkring klokken 12.20 var en 16-årig pige fra lokalområdet udsat for blufærdighedskrænkelse. Sammen med sin mor var hun på Torvet i Maribo, da en ældre mand henvendte sig til hende og gramsede på hendes bagdel. Herefter forsvandt manden, men takket være et godt signalement genkendte to polititjente, der dagen efter kørte i Maribo, den pågældende. Det var en 71-årig mand, som herefter blev sigtet for blufærdighedskrænkelse.

 

STUBBEKØBING: 19-årig anholdt efter vold mod kæresten

Under et skænderi mellem en 19-årig mand fra Kastrup og en 17-årig kvinde fra Nørreballe, som på daværende tidspunkt var kærester, tog den 19-årige kvælertag på kvinden, som også fik et knytnæveslag i ansigtet. Politiet blev tilkaldt, og den 19-årige blev anholdt klokken 13.39 og sigtet for vold. Han blev taget med til politistationen i Nykøbing, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 14.45.

 

SLAGELSE: Ræs på crossmaskiner

Politiet fik tidligt lørdag aften en anmeldelse om, at der blev kørt ræs på nogle crossmaskiner gennem Lundforlund, og en politipatrulje kørte til byen. Der var imidlertid ikke nogen crossere at se på gaden, og de, der var, kørte på en lukket grund, som ikke var omfattet af færdselslovens bestemmelser.

 

NÆSTVED: 16-årig sigtet for råberi og hærværk

Lørdag aften blev der smadret en rude i en opgang i Jernbanegade i Næstved, og efter vidneforklaringer fandt politiet frem til nogle unge på skaterbanen ved Grønnegades Kaserne. Den ene af den – en 16-årig fyr fra Fensmark – stemte overens med signalementet, og han blev derfor anholdt og sigtet for hærværk. Han ville ikke oplyse navn og fødselsdag til politiet, og derfor blev han også sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. Oplysningerne kom dog frem, da han blev placeret på bagsædet af politibilen, men han fortsatte sine verbale udfald mod politibetjentene med en stribe lidet flatterende gloser. Derfor blev han også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 16-årige blev afhørt på politistationen i Næstved og løsladt igen klokken 0.06.

 

NÆSTVED: 38-årig udsat for røveri

En 38-årig mand var tidligt søndag morgen udsat for et røveri. Det skete på Kvægtorvet i Næstved, hvor han blev overfaldet af flere personer med adskillige slag og spark og fik frastjålet en ring og sin telefon. Søndag klokken 5.35 kunne politiet anholde en 26-årig kvinde fra Næstved, som blev sigtet for røveri. Hun blev afhørt på politistationen i Næstved og løsladt igen klokken 14.50, men politiet undersøger fortsat, om der er eventuelle medgerningsmænd til røveriet.

 

NÆSTVED: Sigtet for tyveri fra vareudstilling

Søndag aften fik politiet en anmeldelse om, at en mand lå og sov foran et varehus på Østre Ringvej i Næstved. Da en politipatrulje kort efter ankom til stedet, fandt betjentene en mand og en kvinde, der var kravlet over hegnet til en udendørs udstilling og var i færd med at lægge forskellige varer op på en vogn. Det var et oliventræ, blomster, blomsterkasser og en havestol, og de blev herefter anholdt klokken 22.09 og sigtet for tyveri. Det var en 42-årig kvinde, der sammen med en 40-årig mand fra København blev taget med til politistationen i Næstved, hvor de blev afhørt, inden de blev løsladt igen senere på aftenen. De er begge fortsat sigtet i sagen.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Næstved Agertoften, Appenæs På et tidspunkt op til fredag klokken 9.30 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Næstved Baunevej, Fodby Mandag klokken 12.00 – fredag klokken 15.00 Kontanter
Næstved Fløjtevej Lørdag klokken 2.25-2.42 Figur i kgl. Porcelæn, en lysestage og en skål fra Georg Jensen, en Kählervase og seks figurer af Kay Bojesen
Sakskøbing Langsvej, Radsted Torsdag klokken 12.00 – fredag klokken 11.00 Ikke umiddelbart stjålet noget
Stege Ørnebjergvej Mandag klokken 10.00 – søndag klokken 15.00 Ure, smykker og svenske kroner
Søllested Skovlængevej Mandag klokken 12.00 – fredag klokken 1.35 Ikke gjort op hvad der er stjålet

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Korsør Skovvej Søndag klokken 13.19-15.51 ATK 473 9 50 km/t 68 km/t -
Maribo Skibevej Lørdag klokken 14.09-16.15 ATK 175 2 70 km/t 83 km/t -
Maribo Sydmotorvejen Fredag klokken 14.39-19.40 ATK 1756 103 110 km/t 163 km/t Otte klip
Sakskøbing Sydmotorvejen Søndag klokken 13.59-19.30 ATK 3075 176 110 km/t 159 km/t 12 klip
Slagelse Sdr. Ringgade Søndag klokken 16.20-19.18 ATK 651 1 60 km/t 82 km/t Et klip
Sorø Vestmotorvejen Lørdag klokken 13.22-19.30 ATK 8866 54 130 km/t 182 km/t En betinget frakendelse
Søllested Hovedgaden Lørdag klokken 16.57-19.25 ATK – bestilt færdselskontrol 105 - - - -
Vordingborg Sydmotorvejen Fredag klokken 6.28-11.28 ATK – bestilt færdselskontrol 3212 91 50 km/t pga. vejarbejde 78 km/t Tre klip og en betinget frakendelse

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Næstved Vallensved Bygade, Vallensved Søndag klokken 1.50-2.13 Ingen sager
Rønnede Rastepladsen på Ny Næstvedvej Søndag midnat – klokken 0.35 Ingen sager
Sorø Metalvej Søndag klokken 10.50-11.10 Ingen sager

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Kalvehave Præstøvej Lørdag klokken 20.55 30-årig mand uden fast bopæl Narkokørsel
Korsør Skovvej Lørdag klokken 20.42 39-årig mand fra Skibby Spiritus- og narkokørsel
Korsør Vestmotorvejen ved Storebælt Lørdag klokken 10.59 32-årig mand fra Horsens Narkokørsel
Nykøbing Gaabensevej Søndag klokken 0.36 18-årig mand fra Nykøbing Spirituskørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Søndag klokken 6.00 35-årig udenlandsk mand Narkokørsel
Rønnede Gl. Næstvedvej Lørdag klokken 5.43 52-årig mand fra Karlslunde Spirituskørsel

 

                            

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi