Nyt fra Stege i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Stege er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

SKOLESTART: Sådan er det gået

I forbindelse med børnenes skolestart har politiet i uge 32 og 33 fra den 8. august 2022 til 12. august samt 15. august 2022 til 21. august haft ekstra indsats omkring skoler i hele politikredsen. Det overordnede billede er, at det gået fint. Folk har generelt opført sig godt, og der er blevet noteret relativt få færdselsovertrædelser:

Der er blevet noteret 61 færdselslovsovertrædelser, hvoraf størstedelen skyldtes håndholdt mobiltelefon, manglende sikkerhedssele, samt cykling mod ensretning.

Også politiets automatiske trafikkontrol var til stede med kontroller i relation til skoleveje. I alt er 3896 køretøjer blevet kontrolleret. 96 køretøjer er blevet målt til at køre for hurtigt og ni af dem så kørte så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet.


SLAGELSE: Fjerde mistænkte gerningsmand varetægtsfængslet i sag om forsøg på manddrab

En 18-årig mand blev fredag ved et lukket grundlovsforhør varetægtsfængslet frem til 8. september, sigtet for forsøg på manddrab den 21. maj på en 18-årig mand og grov vold mod en 19-årig mand på en adresse i Slagelse. Politiet forventer ikke yderligere anholdelser i sagen. 

 

VORDINGBORG: Varetægtsfængslet for røveri

En 24-årig mand fra Vordingborg blev fredag varetægtsfængslet til 7. september, sigtet for røveri den 18. august i Vordingborg klokken 21.39 mod tre unge på henholdsvis 16, 15 og 15 år.

 

SLAGELSE: Bil konfiskeret

Da det var tredje gang, en 33-årig mand kørte i sin bil, selvom han ikke har noget kørekort, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation, da politiets patrulje mødte manden på Sdr. Stationsvej, fredag klokken 13.20.

 

NÆSTVED: Forsøg på manddrab

Fredag klokken 16.49 førte et opgør mellem to mænd til, at en 23-årig mand fra Næstved tog en kniv og stak en 33-årig mand forskellige steder på kroppen. Den 33-årige blev svært tilskadekommen overført til Rigshospitalet. Den 23-årige mand blev anholdt og sigtet for forsøg på manddrab og blev ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet indtil 15/9.

 

ASKEBY: Ramte offer med bil

Fredag klokken 18.44 førte længere tids uoverensstemmelser mellem to 47-årige mænd til, at den ene nu er sigtet for grov vold, trusler på livet og for at forvolde fare for liv og førlighed. Gerningsmanden kørte i sin bil flere gange frem mod ofret, som han ramte en af gangene, så manden kom lettere til skade og måtte til behandling på Næstved Sygehus. Gerningsmandens bil blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel, og den 47-årige blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til 6. september.

 

KORSØR: Bil beslaglagt

En 50-årig kvinde fra Dianalund blev fredag klokken 19.14 standset af politiets patrulje på Slagelse Landevej, fordi hun kørte i sin bil uden at have kørekort. Det var fjerde gang, det skete, og bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

SLAGELSE: Fire anholdt

Lørdag klokken 02.45 blev politiets patruljer kaldt til Rosengade efter en anmeldelse om slagsmål mellem en større gruppe. Her mødte politiet en 27-årig mand fra Slagelse, der blev sigtet for lov om euforiserende stoffer. Nu kom tre andre mænd til, og de begyndte at forstyrre betjentenes arbejde. Da de fik besked på at trække længere væk, så de ikke forstyrrede, blev de imidlertid noget aggressive og blev derfor anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen.

 

SLAGELSE: Bil beslaglagt

En 58-årig mand fra Jyderup var så spirituspåvirket, da han 03.34 lørdag kørte på Løvegade i Slagelse, at en udåndingsprøve viste, at hans alkoholpromille oversteg 2.0. Derfor blev manden sigtet for spirituskørsel og hans bil blev beslaglagt med henblik på konfiskation efter reglerne om vanvidskørsel.

 

VORDINGBORG: Cykeltyve fanget

En borger havde observeret, at nogle drenge lørdag klokken 04.15 var i færd med at bryde låsen op på flere cykler på Banegårdspladsen i Vordingborg. Da politiets patrulje ankom, mødte de en 18-årig mand fra Vordingborg og en 19-årig mand fra Frederiksberg, som begge blev anholdt og sigtet for forsøg på cykeltyveri.

 

RØDBY: Forsøg på indbrud

En 37-årig mand fra København er sigtet for forsøg på indbrud efter han lørdag klokken 22.29 blev anholdt umiddelbart efter, han forsøgte at bryde ind i en dagligvarebutik på Kramnitsevej i Rødby. Samme butik havde indbrud for 10 dage siden og dét indbrud er manden også sigtet for.

 

KREDSEN: Tøm bilen for værdigenstande

Der har hen over weekenden været nogle tyverier fra biler, der har holdt parkeret ved strande langs Falsters kyst (Pomlenakke, Hesnæs, Korselitze mv.). Tyvene er bl.a. gået efter mobiltelefoner, punge, kameraer, rygsække og kontanter. Derfor minder politiet om det gamle råd: "Tøm bilen før tyven gør det". Lad ikke værdigenstande ligge synligt fremme i bilen, og tag dem gerne med, hvis det kan lade sig gøre.  

 

PRÆSTØ OG STEGE: 32 står til et klip i kørekortet

Politiet har i weekenden haft et par hastighedskontroller, som tiltrækker sig særlig (negativ) opmærksomhed. På Jungshovedvej i Præstø blev der søndag mellem klokken 13.54 og 20.09 målt hele 171, der ikke overholdt de 60 km/t, der er tilladt. Det udløste 21 klip og en betinget frakendelse til den hurtigste, som blev målt til 105 km/t. Ikke helt så slemt stod det til på Kostervej i Stege – men dog slemt nok. Mellem klokken 13.55 og 20.10 i lørdags blev 134 blitzet af politiets automatiske trafikkontrol, fordi de kørte hurtigere end de tilladte 60 km/t. 11 af dem står til et klip i kørekortet. Pas nu på den tunge speederfod – for meget fart kan koste både penge og liv.

 

SLAGELSE: Passager anholdt

Lørdag klokken 12.15 fik politiet en anmeldelse fra en kontrollør i et tog på vej til Slagelse, om at han var blevet overfuset af en pasager uden billet. Passageren havde revet ham i ansigtet og skubbet til ham. På Slagelse togstation ventede en politipatrulje, og betjentene fik hurtigt fat i den ophidsede mand, der er 34 år og fra Sverige. Han blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen og for vold mod nogen i offentlig tjeneste.

 

KORSØR: Knuste reklamestandere

Lørdag aften kort før midnat var politiet på Korsør banegård, hvor en temmelig udadreagerende mand råbte og kastede med sten. Manden, der er 23 år og fra Ringsted, havde bl.a. knust glasset i to reklamestandere på stedet. Så han blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen, og hærværk og efter lov om euforiserende stoffer, da han havde hash på sig.  

 

SLAGELSE: Ville køres hjem

En ikke helt appelsinfri ung mand var temmelig generende over for en politipatrulje på Gl. Torv i Slagelse natten til søndag kort før klokken 02. Han tog bl.a. fat i patruljevognens dørhåndtag og ville køres hjem. Da betjentene sagde nej, blev manden sur og aggressiv og råbte ukvemsord efter patruljen. Han blev derfor anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen og kørt til politistationen, hvorfra han blev lukket ud igen klokken lidt over tre. Men han blev ikke kørt hjem.

 

VORDINGBORG: Vanvidskørsel

Natten til søndag klokken 2.38 blev en 44-årig mand fra Vordingborg standset, da han kom kørende i bil ad Brovejen i Vordingborg. Det viste sig, at hans promille var så høj, at det hører under kategorien vanvidskørsel. Det betød, at hans bil blev beslaglagt på stedet, og den 44-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Der venter nu et retsligt efterspil.

 

HOLEBY: Bil beslaglagt

Weekendens sjette (!) beslaglæggelse af en bil med henblik på konfiskation skete klokken 10.49, da politiets patrulje mødte en bil på Maribovej, hvor føreren ikke havde gyldigt kørekort. Det er tredje gang bilens ejer har overladt sin bil til en person uden kørekort, og derfor blev den nu beslaglagt.

 

VORDINGBORG: Fiskede uden fisketegn

Efter gentagne anmeldelser om uro i området ved Hulemose sø, mødte politiets patrulje søndag klokken 13.30 tre mænd. De ene, en 40-årig udenlandsk mand blev sigtet for at overtræde fiskerilovgivningen, fordi snøren var ude, på trods af at han ikke havde et gyldigt fisketegn. 

 

NÆSTVED: Hærværk til fodboldkamp

To mænd, på 27 og 31 år, begge fra Nykøbing Falster, er sigtet for hærværk i forlængelse af 1. divisions-fodboldkampen mellem Næstved og Nykøbing Falster søndag. De sigtede slog og sparkede til reklamebannere, så fem af dem blev ødelagt.

 

SAKSKØBING: Trussel på livet

6-7 personer røg i slagsmål med hinanden søndag klokken 19.52 på Vestergade i Sakskøbing. Politiet kørte til stedet med flere patruljevogne. En 37-årig mand fra Sakskøbing blev anholdt og sigtet for trusler på livet.

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Faxe Lindegårdsparken Fredag kl. 22.00 – lørdag kl. 0.50 Smykker
Faxe Lindegårdsparken Fredag kl. 12.00 – 19.25 Smykker og spiritus
Faxe Lindegårdsparken Fredag kl. 18.00 – søndag kl. 10.45 Smykker, kontanter og medicin
Haslev Bråbyvej Søndag kl. 20.20 Kontanter og smykker
Karrebæksminde Mikkelhøj Fredag kl. 0.39 Pung med diverse kort
Næstved Havnskovvej Lørdag kl. 13.00 – 16.00 Umiddelbart intet
Sakskøbing Solsikkevej Lørdag kl. 17.50 – søndag kl. 0.58 Vides endnu ikke
Skælskør Solnavej Torsdag kl. 23.00 – fredag kl. 2.30 Kontanter og hævekort
Tappernøje Sneppevænget Lørdag kl. 22.30 – 18.00 Smykker
Tappernøje Sneppevænget Søndag kl. 10.30 – 17.35 Kontanter og smykker
Tappernøje Sandagervej Søndag kl. 13.30 – 22.30 Umiddelbart intet
Tappernøje Ny Prøvevej Søndag kl. 11.04 – 11.22 Intet

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekendens løb haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Korsør Tårnborgvej Fredag kl. 17.54 – 19.30 ATK 284 0 50 km/t - -
Præstø Jungshovedvej Søndag kl. 13.54 – 20.09 ATK 1273 171 60 km/t 105 km/t 21 klip og en betinget frakendelse
Slagelse Sdr. Ringgade Fredag kl. 7.01 – 9.15 ATK 580 0 - - -
Sorø Slagelsevej Fredag kl. 15.40 – 17.15 ATK 364 0 60 km/t - -
Sorø Vestmotorvejen Fredag kl. 13.31 – 19.10 ATK 2543 17 130 km/t 168 km/t En betinget frakendelse
Sorø Vestmotorvejen Søndag kl. 13.29 – 19.45 ATK 3773 15 130 km/t 158 km/t 0
Stege Kostervej Lørdag kl. 13.55 – 20.10 ATK 1641 134 60 km/t 95 km/t 11 klip

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Maribo Blæsenborg Allé Kl. 7.30 – 8.15 SKOLESTART: Alle kørte fint.
Nakskov A.E. Hansensvej Kl. 7.30 – 8.15 SKOLESTART: Kontrol ved skolepatruljer – alt så fint ud.
Nørreballe Østofte Gade Kl. 7.30 – 9.00 SKOLESTART: God og positiv afvikling af trafikken.
Slagelse Korsgade Kl. 0.30 – 5.00 30 køretøjer kontrolleret, og af dem blev en sigtet for at køre spirituskørsel.
Vordingborg Parkvænget Kl. 7.40 – 8.05 SKOLESTART: Ingen sager.

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Rødby Færgestationsvej Fredag kl. 22.00 22-årig mand med ukendt adresse Kørsel i påvirket tilstand
Slagelse Løvegade Lørdag kl. 3.34 58-årig mand fra Jyderup Spirituskørsel
Stubbekøbing Grønnegade Fredag kl. 8.10 53-årig mand fra Stubbekøbing Spirituskørsel
Stubbekøbing Nykøbingvej Lørdag kl. 1.06 48-årig mand fra Nykøbing F. Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand
Vordingborg Brovejen Søndag kl. 2.38 44-årig mand fra Vordingborg Spirituskørsel
Vordingborg Næstvedvej Fredag kl. 16.46 39-årig mand fra Vordingborg Kørsel i påvirket tilstand

 

 

 


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi