Hjælp skraldemanden i vintermørket i Stege

Foto: City Container .
Profilbillede
dato

Tænk på skraldemanden, når det er glat med slud og sne, lyder opfordringen fra de skraldefolk, som hver morgen tømmer skrald i mørke i alt slags vejr.

”Når sneen rammer, er det ekstra vigtigt lige at være opmærksom og hjælpe med at lette forholdene for dem, der tømmer vores skrald. Der kan være rigtig glat rundt omkring på villavejene lige nu, og det er nemt at falde, når der samtidig er helt mørkt,” siger driftsleder i City Container, Morten Schandorff Fagerland, som her kommer med sine bedste råd til de borgere, som vil give en hånd til skraldefolkene:

  1. Stil spanden ud til vejen, og gerne aftenen før. Det tager ikke mange sekunder for dig, men det betyder meget på en skraldemands rute, hvis han kan slippe for at gå op ad en glat indkørsel helt op til huset. De fleste kommuner har en sms-service, som man kan tilmelde sig, så man får en notifikation dagen før spanden bliver tømt.

  2. Ryd sne. Gerne så der er en lille passage, hvor spanden kan rulles fra fortovet og ud på vejen. Husk at salte og at rydde på vejen, hvis du bor ud til en privat vej, hvor der ikke er sørget for snerydning.

  3. Tænd lys. Skraldefolk går med pandelamper i mørket, men det er en kæmpe hjælp, hvis der er lidt lys omkring spandene. I de fleste byggemarkeder kan man købe små batteridrevne lamper, som tænder ved hjælp af en sensor og slukker hurtigt igen. Så man behøver ikke at trække el-ledninger helt ud til spanden. 

  4. Stil spanden med håndtaget ud mod vejen. Det er faktisk et krav, men nogle glemmer det stadig. Og det er da heller ikke den enkelte spand, der er et problem. Men når man hver dag kører en fast rute, så gør det en forskel, at den samlede proces bliver så enkel som muligt for skraldemanden.
Kilde: City Container
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.