Her kan du læse et uddrag fra weekendens døgnrapporter

Profilbillede
dato

Stege er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

STEGE: 15-årig på ulovlig knallert

Færdselspolitiet standsede fredag klokken 12.15 en 15-årig dreng fra Stege, der kom ræsende i Storegade i Stege på sin knallert. Det skete ved en målrettet færdselskontrol, som blev afviklet mellem klokken 12.15 og 12.45. Et tjek af knallerten på rullefeltet viste, at den kunne noget hurtigere end tilladt, og den 15-årige blev derfor sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

 

NØRRE ALSLEV: To varetægtsfængslet for hvidvask

En bil med en 22-årig kvinde ved rattet blev fredag klokken 14.30 standset og kontrolleret af Toldstyrelsen og politiet. Kontrollen fandt sted på toldcenteret i Nørre Alslev, og her dukkede et stort beløb op i kontanter. Der var både euro og danske kroner, og den 22-årige kvinde blev anholdt sammen med en 35-årig udenlandsk mand, der var passager i bilen. De blev begge sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om hvidvask. De to anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør lørdag, og her blev de varetægtsfængslet frem til den 3. juli.

 

NÆSTVED: Sigtet for vold

Politiet fik fredag eftermiddag en anmeldelse om, at en kvinde havde fået en lussing, så hendes briller røg af. Det var sket i en lejlighed på Omøvej i Næstved, og her kunne politiet klokken 16.46 anholde en 56-årig mand fra Næstved, som blev sigtet for vold. Den 56-årige blev afhørt på politistationen i Næstved og løsladt igen klokken 17.43.

 

ØSTER-ULSLEV: To anholdt efter afpresning

Fredag aften blev politiet kaldt til Øster-Ulslev, hvor en 20-årig mand var blevet truet – tilsyneladende i forlængelse af et pengespørgsmål. Da politibetjentene ankom til stedet, holdt der en bil med to personer i. Føreren var en 20-årig mand, og der var en 24-årig mand med som passager, begge fra lokalområdet. De blev anholdt klokken 20.38 og sigtet for afpresning, og da den 20-årige ikke havde noget kørekort, blev han også sigtet for kørsel uden førerret. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade den til en person uden kørekort. Ved en ransagning af den 24-åriges bopæl blev der fundet 4,9 gram kokain og en masse små lynlåsposer. Han blev herefter sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De anholdte blev afhørt til sagerne og løsladt igen lørdag klokken 8.00.

 

NÆSTVED: Tog billeder i retten

Fredag sigtede politiet to kvinder på henholdsvis 16 og 17 år for at have taget billeder ved et retsmøde, der blev afviklet den 2. marts. Politiet har undersøgt anmeldelsen fra retten i Næstved, hvor dommeren havde bemærket to tilhørere, som brugte deres mobiltelefoner under retsmødet. En retsbetjent tjekkede telefonerne, hvor der var billeder fra retten på, som blev slettet. De to kvinder er sigtet for overtrædelse af retsplejelovens § 32, stk. 1:

Det er forbudt under retsmøder at optage eller transmittere billeder og lyd, medmindre retten undtagelsesvis tillader dette […]

 

NØRRE ALSLEV: 49-årig med flere euro end tilladt

En 49-årig udenlandsk kvinde blev lørdag klokken 15.02 anholdt og sigtet for overtrædelse af toldloven. Politi og Toldstyrelsen havde ved en indrejsekontrol fundet et stort beløb i euro, som kvinden ikke havde deklareret, og som oversteg det tilladte maksimumsbeløb på 10.000 €. Kvinden blev afhørt på politistationen i Nykøbing og løsladt igen klokken 18.18, efter hun havde betalt en bøde på 9.000 kroner for overtrædelsen.

 

HOLME-OLSTRUP: Mor faldt i vandet

En dame faldt lørdag eftermiddag ved et uheld i vandet i en forlystelsespark i Holme-Olstrup. Efterfølgende blev damens søn meget vred og oprevet, da han ikke mente, at de ansatte på stedet var gode nok til at hjælpe hans mor op af vandet. Sønnen blev aggressiv og højtråbende, og derfor blev politiet tilkaldt. Manden, der er 23 år og fra Odense, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.  

 

NAKSKOV: Bil beslaglagt

I forbindelse med en almindelig patruljering lørdag klokken 16.13 på Birkevænget i Nakskov standsede et par betjente en 36-årig kvinde, da hun kom kørende i bil. Det viste sig, at hun ikke havde gyldigt kørekort, og da det var 3. gang, det skete, blev hendes bil beslaglagt.

 

SLAGELSE: 14-årig forsøgte at røve en knallert

Lørdag klokken 17.09 var en 15-årig dreng udsat for, at en anden dreng forsøgte at frarøve ham hans knallert ved at true ham til at udlevere nøglerne, da de befandt sig på Nygade i Slagelse. Det lykkedes dog ikke, og den 15-årige slap væk. Kort efter blev politiet tilkaldt, og ved hjælp af gode vidneudsagn fandt betjentene ikke langt derfra frem til en 14-årig dreng, som svarede til signalementet. Da betjentene henvendte sig til ham, viste det sig, at han også havde en del euforiserende stoffer på sig. Da drengen er under 15 år, blev han ikke sigtet for overtrædelserne, men han blev taget med på politistationen, og de sociale myndigheder og drengens forældre blev orienteret.  

 

NÆSTVED: To unge kvinder sigtet for butikstyveri

To piger på hhv. 16 og 17 år – begge fra Næstved - blev lørdag aften taget i at have stjålet varer i Næstved Storcenter for næsten 4.000 kroner. Politiet blev tilkaldt, og det viste sig ved en nærmere granskning af videoovervågning, at pigerne også havde stjålet fra butikker dagen forinden. De blev begge sigtet for butikstyveri.

 

FAXE: Fuld mand lavede ballade

Politiet fik natten til søndag en anmeldelse om, at en fuld mand var ret aggressiv og lavede en masse uro på en campingplads på Feddet i Faxe. En politipatrulje kørte til stedet, og betjentene fandt hurtigt frem til den noget overrislede mand, der er 35 år og fra Taastrup. Han blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen og taget med til politistationen i Næstved.  

 

NÆSTVED: Skabte uro ved værtshus

Søndag klokken 3.06 blev politiet tilkaldt til et værtshus i centrum af Næstved, hvor en gæst var noget ophidset og havde en heftig ordveksling med en dørmand. Det var en 20-årig mand fra Nykøbing, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og for at skabe ro på stedet blev den 20-årige anholdt klokken 3.14 og taget med til politistationen i Næstved. Han blev løsladt igen klokken 7.56.

 

NØRRE ALSLEV: Toldaktion gav pillefund

I forbindelse med en toldaktion hos toldstyrelsen i Nørre Alslev søndag klokken 12.16 blev der fundet 90 beroligende piller og en enhed testosteron hos en 37-årig udenlandsk statsborger, der var rejst ind i landet kort forinden. Manden blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og pillerne blev konfiskeret. Den 37-årige betalte en straksbøde på 6.000 kroner og rejste videre.

 

NYKØBING: Ville ikke oplyse navn og fødselsdag

To mænd kom søndag eftermiddag op at toppes på Torvet i Nykøbing, og det kom til lidt skubberi. Der var dog faldet ro på stedet, da politiet kort efter ankom, men da politibetjentene ville tale med den ene af mændene, ville han ikke oplyse hverken navn eller fødselsdag. Derfor blev han anholdt klokken 15.53 og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. På politistationen i Nykøbing blev hans identitet dog fastlagt – det var en 53-årig mand fra byen, som blev løsladt klokken 16.24, og som nu står til en bøde på 1.000 kroner for overtrædelsen.

 

VORDINGBORG: Brand efter brug af ukrudtsbrænder

Brandvæsen og politi rykkede søndag eftermiddag ud til en adresse uden for Vordingborg, hvor der var udbrudt brand i et skur. Ilden kom hurtigt under kontrol, og det viste sig, at den var opstået, efter at en 61-årig mand havde brugt en ukrudtsbrænder. Den 61-årige blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Husk, at du på beredskabsstyrelsens hjemmeside kan finde råd om anvendelse af ukrudtsbrænderen og i øvrigt også tjekke brandfareindekset, nu hvor naturen er så tør, som den er.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Toreby Sakskøbingvej Lørdag kl. 02.00 Tegnebog med kort

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Nykøbing F. Nr. Boulevard Lørdag kl. 17.12 – 23.00 ATK 106 3 50 km/t 93 km/t En betinget frakendelse
Sakskøbing Engestoftevej Søndag kl. 14.15 – 20.00 ATK 196 20 50 km/t 88 km/t 2 klip og en betinget frakendelse
Skælskør Norvejen Søndag kl. 15.12 – 19.28 ATK – bestilt færdselskontrol 256 0 60 km/t - -

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Bogø By Grønsundvej Fredag kl. 13.15 – 14.25 Tre blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet.
Nykøbing F. Flere steder Fredag kl. 15.30 – 17.00 En knallertkører blev sigtet for at køre i påvirket tilstand, for at have ændret sin knallert, så den kunne køre hurtigere end tilladt, for at mangle forsikring og for at køre med fejl og mangler. Desuden blev en billist målt til at kre så hurtigt, at det udløste hans 3. klip i kørekortet – og dermed en betinget frakendelse af kørekortet.
Rønnede Vordingborgvej Lørdag kl. 13.15 – 14.00 En blev målt til at køre så hurtigt, at han står til et klip i kørekortet.
Stege Flere steder Fredag kl. 12.15 – 12.45 En knallert var blevet ændret, så den kunne køre hurtigere end den måtte. Den overtrædelse koster en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Nykøbing F. Østerbrogade Fredag kl. 16.24 31-årig mand fra Nykøbing F. Kørsel i påvirket tilstand
Næstved Kanalvej Lørdag kl. 3.30 21-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Næstved Vordingborgvej Lørdag kl. 17.33 65-årig kvinde fra Karrebæksminde Spirituskørsel
Næstved Ny Præstøvej Søndag kl. 4.40 25-årig mand fra Nakskov Kørsel i påvirket tilstand
Næstved Marskvej Fredag kl. 23.00 50-årig mand fra Næstved Kørsel i påvirket tilstand
Slagelse Møllebakken Lørdag kl. 21.15 62-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
Slagelse Vestmotorvejen Lørdag kl. 17.00 43-årig mand fra Korsør Kørsel i påvirket tilstand
Slagelse Kinavej Søndag kl. 01.20 29-årig kvinde fra Slagelse Kørsel i påvirket tilstand
Søllested Højrebyvej Lørdag kl. 19.45 22-årig mand uden fast bopæl Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi